Ten Things Future Au Pairs Do

Kategori: Usa - förberedelser

Hittade denna på http://bianca.blogg.se/ (som hittade den på någon annan blogg.)  Tyckte iallafall att den var riktigt rolig och stämmer in till 100%


En lista på 10 saker vi au pairer gör innan avresa

 

1, Tar en resa till staden vi ska bo i. Med google maps såklart! Vi är nog all skyldiga till att har åkt runt på gatorna i staden vi ska bo i, det är så himla roligt ju.

 

2, Räknar ner. En nedräkningsklocka av något slag är näst intill obligatoriskt, själv säger mina (ja, jag har flera) att det idag är 5 dagar kvar.

 

3, Kollar mejlen. Kanske främst i matchningsprocessen, då vi kollar mejlen 100 gånger om dagen. Minst. Och när vi inte har tillgång till mejlen fortsätter vi att tänka på den.

 

4, Pratar. Till den punkt där våra underbara vänner och familjer börjar se lite smått trötta ut på att höra ord som: avresa, värdfamilj och USA.

 

5, Bloggar. När vi inte längre har tillgång till andras trötta öron sprider vi våra tankar och känslor genom bloggar. Ett mycket effektivt sätt att ventilera om du frågar mig.

 

6, Läser andras au pair bloggar. När vi inte själva skriver älskar vi att läsa om hur andra har det, för att vi alla faktiskt går igenom samma resa och behöver få lite peppning ibland. (Jag tar gärna emot tips på era au pair bloggar, man kan ju aldrig läsa för många).

 

7, Gör listor. På saker vi ska packa, på saker vi måste göra, på saker vi ska göra i USA osv. Listor är ett superbra sätt att hålla ordning på livet.

 

8, Kollar världsklockan. Det är en trygghet i att veta vad klockan är på andra sidan Atlanten, och med mobilens hjälp slipper vi tänka efter och räkna baklänges.

 

9, Letar information. Om allt som har med USA, att vara au pair, vår stad och saker att göra där. Listan över saker bara fortsätter, och google har fått jobba sig varm här hemma hos mig.

 

10, Träffar andra au pairer. Facebook är din nya bästa vän, här får vi enkelt kontakt med andra i samma sits och vi kan enkelt göra upp planer och lära känna varandra lite innan avresa. Plötsligt är vi inte ensamma längre!

 

 

Träffade jag rätt på många punkter? Grattis, då är du förmodligen en blivande au pair
Observera att listan inte är byggd på några som helst vetenskapliga undersökningar och endast baserar sig på mina egna erfarenheter!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: