Kalmar

Kategori: Allmänt

I fredags bar det av mot Kalmar, och vilken toppen helg vi haft, massa shopping och mat (lite för mycket av det sist nämnda) 
Här är lite bilder från Kalmar;




Snart åker jag ner dit igen, för att hälsa på och sedan ta med mig Filippa hem till Jönköping, för då är det JUUUL!! 

New in!

Kategori: Allmänt

Blev ingen träning idag, blev istället stan med bästi hela dagen. Tuff dag för kontot.. Har även varit på banken och betalat in visum avgiften. Känns skönt och ha det klart med.

Beställde även böcker och julklappar som inte kommit än. ;-) Sverige boken och vykorten är till värdfamiljen!! 



Sunday

Kategori: Usa - förberedelser

Har börjat med min packningslista, något jag glömt? 






En så sjukt go vecka framför mig!!!

Kategori: Allmänt

Måndag: ledig från jobbet, ska till banken och betala ambassad avgiften, lunch med pappa, shoppa baskläder till resan och träna!
Tisdag: Jobb och träning 
Onsdag: Lång jobbdag och träning innan jobbet! 
Torsdag: Jobb och träning
Fredag: eventuellt till Kalmar och hälsa på Filippa!!!!!!
Lördag: shopping i Kalmar och sedan hem på kvällen för ölbowling med favoriterna! 
Söndag: träning. 

Fick mina första dollars igår. Kändes såå häftigt! 

Its Friday

Kategori: Usa - förberedelser

Äntligen är det fredag!!! Jobbade 07,30-14 och fick skjuts av farfar hem, så snällt. Jobbar på en förskola uppe på berget, och att gå tar ca50 min.. Ganska surt faktiskt. När jag kom hem började jag prata med en tjej jag fått kontakt med på FB, hon bor tydligen 10 min ifrån mig!!!(alltså inte här hemma, utan i Richmond!) sån lycka att det bor en svensk i min stad! :-D är säker på att vi kommer få sjukt kul tillsammans! 
 
Sedan när jag loggade in på mitt au pair room, så fick jag se att mina flygbiljetter var bokade, och ännu mer lycka!!!! Flyger 20 januari från Landvetter, mellanlandar i Frankfurt, och sedan Newark! Och den 24 januari flyger jag från Newark till Richmond!!!! Lääääängtar sååååå! Nu vankas släktkalas med mammas sida. Mysmys! 

The next day.

Kategori: Allmänt

Somnade direkt när jag kom hem igår, började 07 idag.. Vilket betyder att jag går upp 05,45, och då kan jag lova att jag är trött! 
Jobbade 07-14 idag, och direkt efter jobbet på förskolan åkte jag upp till BK och skrev på uppsägningspapprena, så nu har jag bara två jobbpass kvar. 

Imon jobbar jag 08-14 och på kvällen vankas släktkalas, med tacos och kladdis! Mumma! 
Här är lite bilder från igår! 
Hugo och farmor! 

Smörgåstårta, min favorit! 
Min väska jag ska ha som handbagage när jag åker och ett kuvert med pengar från farmor och farfar! 

Pappi. <3

Mys med småkusinerna.

Kategori: Allmänt




19.

Kategori: Allmänt

Och så var man 19.. Äsch, har haft en helmysig födelsedag, blev väckt vid 06 av mamma som sjöng, av henne fick jag 12 par strumpor och en ny jacka. (Saker till USA) och sedan bar det av emot jobbet, där jag hade bakat med mig chokladbollar och en lakrits/fudge/kladdkaka(recept från www.byjuliaandlinn.blogg.
(Linn kom på tredje plats i kladdkakeracet som arla anordnade, så grym är hon!) 

På jobbet fick jag blommor och kort/teckningar. Blev såååå glad. Efter jobbt rullade jag mot mormor och morfar och drack kaffe. Fick även ett litet paket(ska fira på riktigt på fredag) fick strumpor av mormor med. Hade sagt till mamma och mormormatt jag behövde det inför USA, så alla ligger redan nerpackade i väskan. (Ja, har redan börjat förbereda en väska) 

Imon ska jag fira med pappa hos farmor/farfar, mys! Av brorsan fick jag date-night med mat på soya och bio efter. Så mys.  Nu ska jag bädda ner mig och se en av mina favoritfilmer, Les miserable! Jag och mamma har precis delat en pizza, så det lär vara matkoma tills imon. :D 

That's what friends are for.

Kategori: Allmänt

Ikväll väntas bästismys med Tina. Baka scones och bara chilla. 
Fyller år om två dagar, helt sjukt. Känns inte som jag fyller år. äsch, 19 är en så tråkig ålder. 
 
 

Tsa

Kategori: Allmänt

Har haft fullt upp hela veckan, har mitt dagis vik varje dag och igår hade jag både dagis och bk. Det tog på krafterna kan jag lova.. Skönt och vara ledig två dagar nu, för efter det kommer jag inte vara ledig på 12 dagar.. Fast kommer få en sjukt go lön både i november och december. :-D 

I torsdagskväll var jag med pappa på A6 och kollade på vad jag skulle önska mig i födelsedagspresent. Eftersom jag åker om två månader känns det så sjukt onödigt att få massa grejer jag inte kommer kunna ha med mig. En av grejerna jag önskade mig får jag på min födelsedag, men sen fick jag två grejer till. En av dem var nödvändig att få direkt.. Det var en Ipad sladd, min har gått sönder och har inte kunnat ladda min Ipad på flera dagar.. Panik! 
Och det andra och sista var ett TSA lås till resan!! 
Ni kanske inte vet var det är, men när man åker till USA låser dem på flygplatsen upp väskan för att kolla igenom den, och har man ett vanligt lås, klipper dem av det och slänger det. Men detta lås är gjort så att alla flygplatser har en speciell nyckel som kan öppna alla sådana lås och sedan stänga igen. Så slipper du ha olåst väska resten av resan, Smart va?!  

Nu ska jag äta frukost, min helg är inte helt planerad än, men ska hinna träffa både Tina, Lovisa och Filippa. Så lär bli en kul helg! 

Visum

Kategori: Usa - förberedelser

Fyllt i, vad som känns som 2000 frågor, men äntligen har jag fått min ambassadtid. Så den 11 december åker jag upp till Stockholm på intervju. Bara fåtal papper som måste fixas innan dess, men det hinner jag fixa lätt, så ingen stress. SÅ TAGGAD. 



Richmond

Kategori: Usa - förberedelser

Så var denna helgen över. Lördagen började med ett besök på gymmet med kusinen som är hemma från Kalmar över helgen. Efter gymmet drog vi hem till henne och åt mosters goda mat. Mums!! 

Kvällen spenderade jag med morsan framför "så mycket bättre", helt okej faktiskt. Efter det såg vi Modern family, vilket är så mycket bättre. ;-) haha. 

Idag gick jag till gymmet så fort som jag vaknade, blev ett crosspass på 40 min. Det räckte gott och väl, med tanke på att min förkylning fortfarande spökar lite. Sen hem och åt lunch innan fars dag firande hos morfar med moster och kusin. När vi satt och fikade fick jag mail från värdmamman om vi kunde Skypa ikväll, vilket jag mer än gärna gjorde!! Fick äntligen prata med lillkillen, som jag inte pratat med innan. Så mysig! 
Nu ska jag och Hugo kolla på pretty little liars!!! Imon är det kort jobbdag, 9-14! Så då blir det gym igen. Dags att komma i form innan USA. ;-) hehe 


This is how we do it

Kategori: Allmänt

Åkte direkt efter jobbet för en fika hos mormor och morfar, lämnade även mormors bil som jag lånade till jobbet igår! Ikväll är jag chaffis åt morsan som ska ut, annars blir det en lugn kväll framför tvn. 

Imon ska jag träffa kusinen för lite träning på Friskis, alltid lika kul när hon kommer hem till Jönköping. <3 

När vi kusiner hade tjejkväll förrförra veckan, MYS!! 

It takes two

Kategori: Allmänt

Idag jobbar jag 0730-1400 på förskolan, är inte säker på hur kvällen kommer se ut. Men ska iallafall träna i eftermiddag(efter en månad med en hemsk förkylning.) så ska bli så skönt och komma igång igen!! 


74 Days!

Kategori: Usa - förberedelser

I förra veckan började det ÄNTLIGEN hända lite i mina au pair ansökningar, efter att ha väntat i månader var det äntligen min tur att matcha med en familj! Jag började mina ansökningar i mars, då det var intervju, hälsoundersökning, polisudrag, referenser och en profil som skulle fyllas i och skickas in. Det enda som fattades var körkortet. Kuggade min första uppkörning i maj, andra i juni och i augusti klarade jag ÄNTLIGEN ta mitt körkort. Så min profil(som var klar redan i april..) skickades först in i augusti, och den 13 september låg min profil uppe på au pair care, som är den amerikanska samarbetspartnern till sts(som jag åker med förövrigt) 
 
 
OCH i förra veckan, tisdag för att vara exakt, så fick jag mitt första mail från en familj!! Hoppade runt som en galning hela kvällen, läste igenom profilen och kollade på familjens bilder flera gånger. Det verkade vara en helmysig familj, och jag skickade samma kväll ett mail till värdmamman om att jag var intresserad av att ha en skype intervju. Redan samma kväll fick jag svar, på Torsdag förmiddag väntade ett samtal med värdmamman. 
 
Jag vaknade extra tidigt på torsdagen, duschade, fixade mig, sammanställde mina frågor och provade skype för att inte behöva få problem. Strax innan 11 loggade hon in och samtalet skulle börja, kan lova att jag var så nervös. Skype startade och jag fick se henne, men jag hörde ingenting.. Visade sig att hon hade fel mikrofon inställd på skype, men 10 minuter senare hade värdpappan kommit dit och hjälpt henne och vi kunde äntligen börja prata. Fick prata med både mamman och pappan vilket jag tyckte var väldigt skönt, då jag kunde få intryck från hur dem båda var och inte bara från mamman. Dottern kom även ner och pratade en stund, vilket var VÄLDIGT kul!! Lite mer än 1h senare var samtalet klart och jag kände att detta var definitivt en potentiell familj. 
 
Under samtalet nämde värdmamman att dem tidigare haft två svenska au pairer som var där mellan 2010-2012, hon gav mig deras mobilnummer och emailadresser. Och även till deras nuvarande au pair som är från Basilien. Jag skickade iväg ett sms till de två svenska tjejerna och frågade om det var okej att jag mailade lite frågor, vilket dem var väldigt glada till att få göra. Skrev ihop ett mail och samma kväll hade jag svar. Båda skrev så otroligt mycket fint om familjen, och den ena tjejen som jag mailade med till och från hela den kvällen, har tillochmed besökt dem flera gånger sen dess. Efter detta bestämde jag med värdmamman att vi skulle ha ett samtal redan nästa kväll(familjerna har en deadline på 72h att välja om dem vill ha en au pair eller inte, så därför det blev så mycket på en gång.)
 
Fredagmorgon bestämde jag att jag skulle tacka ja till familjen, efter gårdagens samtal med både familj och F.d au pairer så jag kände att jag inte kunde få mig en bättre matchning. Idag skulle även mamma och pappa få vara med och prata lite med värdmamman. Vid 16,30 ringde värdmamman, vi småpratade lite. Och hon berättade att hon hade fått ett väldigt bra intryck av mig, det hade hon fått redan när hon läste min profil. Vi båda var överrens om att vi ville matchas. Mamma och pappa kom ner, vi berättade att vi skulle matcha och sedan fick dem ställa sina frågor. När dem sedan gått fixade vi med matchningen, hon meddelade förmedlingen i Usa, skrev på sitt kontrakt och strax därefter fick jag ett mail där jag fick signera mitt kontrakt med. Och så var det klart!!!!! 
 
 
Så om 74 dagar, alltså den 20 Januari så sätter jag mig på ett plan mot Usa. Först väntar en orienteringskurs på 3 dagar i New York, och sedan den 24 Januari så sätter jag mig på yttligare ett flyg som ska ta mig till Richmond, VA. Mitt blivande hem ett år framöver. Fram tills dess har jag mycket att göra, har förmodligen fullt med jobb till 20 december(vikariat på en förskola och 3 pass på BK), ska söka och hinna få mitt visum, fixa internationellt körkort, skriva mitt pre-depature project, fixa presenter till min värdfamilj, packa och bara hinna njuta av min sista tid hemma med vänner/familj/släkt. Men som jag längtar!!!!!