Timber

Kategori: Allmänt

Vaknade för en liten stund sedan och fixade lunch och frukost till pojken. 7,30am åker dem till skolan med pappan, så då ska de vara klara. :) och då blir jag ledig, och börjar inte förrens kl.2,30pm. Så sjukt gött!!! Ligger i skrivande stund i sängen och äter frukost, har ätit äggknäcke med kaviar sista dagarna, så idag fick det bli fruktsallad. Nomnom! Vid 10,30 ska jag och fd au pairen åka iväg på lite ärenden, target, farföräldrarnas hus, lite lekplatser och slutligen banken, ska skaffa mitt bankkort idag!!!! FINALLY! 

Vi trodde först att man behövde ha SSN(social security nummer) för att få skaffa det, men det behövde man inte. Förvrigt, var besöket på SSN så hemskt. Först fick man fylla o en lapp, namn, födelsedatum, föräldrars namn osv. Sen sitta ner, behövde dock bara sitta i en minut, innan jag fick gå fram till luckan. Där sitter en tjej, med VÄRLDENS LÄNGSTA OCH FULASTE NAGLAR, men det hör inte till saken. ;) hon röt åt mig "give me your pappers" och jag gav henne mina papper. Och helt plötsligt säger hon att mina papper stämmer inte och att jag inte kommer få skaffa ett SSN. Livrädd som jag var sa jag med en klump i halsen att det är alla papper jag fått från ambassaden hemma i Sverige. Hon ryter åt mig att jag måste vara bättre på att kolla mina papper. Hon kollar på papperna en gång till, och vet ni vad? DET VAR HON SOM KOLLAT FEL, ALLA PAPPER VAR RÄTT! Fy vad hemskt hon var! Ska iallafall få det nån gång nästa vecka. 

Berättade för mina värdföräldrar om besöket på SSN kontoret och dem blev så arga. Så dagen efter ringde dem båda och skällde ut kvinnan som jobbade där. Och chefen på kontoret ringde mig personligen och bad om ursäkt och sa att dem lag en klagoanmälan i hennes "file" och sa att min anmälan inte kommer påverka min ansökan om SSN!  Kan ju säga att jag har verkligen fått världens bästa värdföräldrar som är så snälla och hjälpte mig. Hade aldrig vågat ringa själv.. 

Eftermiddag ska jag baka en kladdkaka, för ikväll ska jag på Goodbye/Welcome party, en au pair som ska åka hem och au pairen i hennes familj ska välkomnas! Ska bli superkul. Men innan det ska jag, fd au pairen och barnen ut och äta på Moe's. En mexikansk resturang här i närheten, tycker det är så kul för dem säger "we're going to Mexico tonight" blev ganska paff första gången jag hörde det. Visst, hade ju inte tackat nej till att åka dit haha. 

Nu ska jag duscha. Hoppas alla där hemma har det bra, saknar er alla. Puss! 
Lite bilder på mitt rum.
Har lovat tjejen att baka denna inför divergent premiären. ;) 






Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag har pojken haft studiedag, så vår dag började när han vaknade. Han vaknade runt 9, frukost och ett ombyte senare satt vi i bilen, storhandling på G! Efter det skulle vi till banken och target. Sen hem och äta, och sen bakade vi fugdekaka. Hämtade tjejen vid 3. Vilket kan varit roligaste på hela dagen, tjejen är 11 och en typisk tonåring. Alltså skäms ihjäl över allt vi gör när vi inte är här hemma.. Och när vi stod parkerade i carpoolen(där man väntar att hämta upp barnen från skolan) så öppnade vi takluckan på bilen, höjde volymen på radion och stod upp och skrek efter henne. HON TYCKTE DET VAR SÅÅÅÅ PINSAMT. vilket vi tyckte var så roligt. Världens bästa au pairer!!! 

Hon var här precis och ville att jag skulle fläta hennes hår. Hon är så rolig. Vi båda gillar att sjunga(ingen av oss sjunger bra...) och idag har vi haft duetter till ABBA hela kvällen. Såååå kul. :D 
Min lunch, sallad med chicken nuggets(ett försökt till att vara nyttig)
Jag och Katie. 

Nu på kvällen var den min dag att laga mat, så taco kväll it is! Mums! 
Nu har jag matkoma! Godnatt! 

Snow day

Kategori: Allmänt

Snön var ca 1 dm tjock imorse, så alla skolor var stängda. Japp, welcome to america! Vi började dagen med lång frukost och sedan gick vi ut i snön och åkte pulka. Det var waaay too cold, så snabbt in igen och gjorde varm choklad, lunch, lek och en film senare var det dax för bad och göra sig fin. Middag med min värdpappas föräldrar stod på schemat, vi skulle äta på country klubben. Jag åt cobb sallad(min nya favorit) med grillad lax. Det var sååååå sjukt gott!! Orkade bara hälften, portionerna här är ENORMA! Till efterrätt serverades nybakta chocolate chip cookies. Nu ska jag sova, är så trött efter att ha jobbat hela dagen. 

 

Fishday

Kategori: Allmänt

Idag är det tisdag! Woho. Dagarna flyter på så sjukt snabbt! Idag ska vi ut och köra igen, hela familjen är imponerade över hur snabbt jag lärt mig staden. Har fått en gps av familjen att använda, men den behövs knappt. Idag ska vi till gymmet och fixa papper, och även ett besök på tjejens skola är inplanerat. Ikväll är det pappan som fixar middag och hans favorit är fisk! Mums! 

Imorgon ska hela familjen, plus jag och fd aupairen ut och äta med min värdepappers föräldrar på deras country klubb. Ett riktigt fint ställe, så måste hitta något fint att ha på mig.. 

Nu ska jag ut och gå med hunden snart, riktigt mysigt faktiskt


Älskar

Kategori: Allmänt

Har alltså gått från hundrädd, till att älska dessa varelser! Eller iallafall dessa två!! 


För att förtydliga

Kategori: Allmänt

Apple tv är ingen riktig tv, utan en liten Box man kopplar in till tvn så man kan streama netflix och filer från datorn. ;-) 

Appletv

Kategori: Usa - tips

Vaknade runt 9 imorse, åt frukost, pratade med mamma och pappa. Vid 11 drog jag och hostdad till Apple store, han skulle få en genomgång på sin nya dator och jag köpte Apple tv!!!!! :D har velat köpa det så länge och äntligen har jag fått tummen ur! 

Efter åkte jag och fd aupairen och mötte upp lite andra au pairer, bl.a dem jag hängde med igår. :) vi åkte skridskor och åt på cheesecake factory. Åt dock ingen cheesecake, utan nöjde mig med en cobb salad, som jag hunnit äta ett flertal gånger sedan jah kom hit! Det är kycklingsallad, men avokado, ägg, grönmögelost och bacon m.m sååååå gott

Jag och Therese! 
Jag och aupairgänget! 

Target

Kategori: Allmänt

Drog till target igårkväll efter maten med Therese, dem har verkligen allt och set är sååååå billigt. Tror jag hann säga det mer än en gång igår... ;) min olay kräm som jag hemma lägger ut ca58kr för kostar här, i dubbelförpackning 24kr, alltså mer än halva priset. Plånboken gillar! 



Kanske är dags att blogga

Kategori: Allmänt

Ja, har varit här i två dagar nu och jag kan säga att jag trivs super! Älskar mitt rum, så mysigt. Igår visade den fd au pairen mig runt och gav mig råd och tips. :D väldigt uppskattat! Barnen ser mig som deras nya leksak, så tjafs om vem ska få prata med mig, lite roligt tycker jag. Tjejen och jag har MÅNGA gemensamma intressen och hon kallar mig för hennes soulmate. :D haha! 

Idag hämtade Therese upp mig och vi åkte till short pump som 
Är ett stort köpcenter här. Där mötte vi upp med ett gäng tyskar och shoppade en stund. Det var iskallt, så vi satte oss på starbucks tillslut. Nu är jag hemma i mitt rum och har precis ätit vad som kan varit den godaste burgaren jag nånsin ätit. Om det är något dem kan här i USA så är deg burgare! 



Dem två sista tröjorna är från hollister och kostade 40 spänn styck!!!!! 


Onsdag

Kategori: Usa - förberedelser

Ny-touren blev inställd igår pga snöstorm. Alla au pairer var fast på hotellet. Först mat och pingis med de svenska au pair gänget, och vid 9 gick jag till mitt rum och hängde med mina roomies. En är från Sydafrika och en från Brasilien. :) tycker det är spännande att få höra hur dem har det där dem bor, vi snackade i flera timmar och somnade lite sent. Men men. ;) 
Nu ligger jag i sängen, ska möta the swedes för frukost om 10 min. 

Training

Kategori: Usa - förberedelser

Lite bilder från gårdagen! 












Framme

Kategori: Allmänt

Klockan 4 amerikansk tid landade vi på newark AirPort! Och två timmar senare befann vi oss äntligen på skolan! Nu har vi hunnit äta, duscha och nu ska jag sova. Har inte sovit på 24h. Godnatt. 







Mindre än 5 timmar

Kategori: Usa - förberedelser

Jag vaknade runt 05 och kunde absolut inte sova mer. Somnade strax efter 2, så fick iallafall några timmars sömn. Väskorna är kollade, stora väskan väger 22,75, alltså har jag 250g kvar. Men har hellre lite mindre. Och handbagaget väger strax över 9, och det får gå, lite övervikt, men borde inte bli problem, får klä på mig lite extra kläder i värsta fall. Nu ska jag göra mig iordning, för om en timma rullar bilen mot Landvetter. 


Sista dagen.

Kategori: Allmänt




Överraskning

Kategori: Allmänt

Igår skulle jag som sagt till Tina och ha myskväll. Släppte av mamma på jobbet vid 17,40 och började rulla mot Tina därefter. 17,50 ringer Tina och säger att hon och Julius bråkat och hon inte är hemma på minst 20 minuter. Äsch, tänker jag och sätter mig och lyssnar på musik i bilen. Klockan blir 6, ingen syn av Tinas bil so far, bara en Volvo. Helt plötsligt smsar hon och säger att hon är hemma. Jag förstår inte hur hon kunnat komma förbi mig, men tänker inte speciellt på det, utan går mot hennes hus. När jag öppnar dörren står inte bara hon där, utan Julius, Martin, Andrea och rosett också! Snacka om att jag blev förvånad!!! Hade verkligen ingen aning. Så glad att jag har så fina vänner! Vi åt min favorit pizza från Ekhagen, käkade daimtårta och melon, drack hax och spelade spel. 



Olgas crepes och gelato

Kategori: Allmänt

Var som sagt på Olgas crepes och gelato med mamma och Hugo på lunchen, tog en crepe med lakritsglass! Mums! 


48 hours left

Kategori: Allmänt

Just nu är det exakt 48 timmar kvar tills planet lyfter, känns helt sjukt. Denna veckan har gått så himla fort, timmarna bara rinner iväg.. Igår efter att jag ätit med pappa hämtade vi upp Tina och drog till stugan för att kolla läget. Pappa har under hösten/vintern rivit och gjort om toaletten och köket, det är inte helt klart än, men so far so good. Sen hände Tina med mig hem och vi myste på mitt rum tills jag körde hem henne. 

Idag ska jag och mamma åka och äta på Olgas crepes och gelato, något vi båda velat göra länge! Och senare ikväll skjutsar jag henne till jobbet, då hon ska jobba natt, och sedan rullar jag bor till bråneryd för mys med Tina! 
Pappa och jag på soya! Nomnom! 

Frågan är om jag ens lever på måndag efter ha lagt upp den bilden, äsch! Hon är söt! 

Fredagsmys eller?

Kategori: Usa - förberedelser

Var och handlade lite gott som ska med i resväskan, blev kanske lite mycket gott.. Men det ska ju trotts allt räcka ett helt år! 
Bakpulver,vaniljsocker,torrjäst,tacokrydda, kaviar, kaffe, kryddor och massa godis av olika slag! 


Dunderförkyld

Kategori: Usa - förberedelser

Vaknade idag av en förkylning. Kände mig lite smått krasslig igår och idag var det ännu värre.. Alltså vila tills jag åker, eller iallafall inte träna. Om en stund ska mamma och jag åka och handla, ska handla lite godis som ska ner i väskan. Hihi. 

Senare i eftermiddag ska jag in till pappas jobb och skriva ut alla viktiga papper och göra kopior på pass osv. Efter det ska han och jag gå ut och äta på soya. Sushi och mongolisk buffé, min favorit!!!! 

Mitt internationella körkort dök upp i brevlådan alldeles nyss, sån tur slipper jag oroa mig för det! 


Crazy eyes

Kategori: Allmänt

Tacos och nu film med kusinerna. <3 
Ögonen blev lite läskiga av blixten ;-) 



Vilodag

Kategori: Allmänt

Tog en vilodag från gymmet och har legat i sängen hela dagen, ganska skönt ibland. Skrev precis klar med mitt pre depature project, så imon ska det bara skrivas ut! Väntar också fortfarande på mitt internationella körkort, men skrev att jag var tvungen att ha det innan den 17 så måste väl komma imon.. Det är ju trotts allt bara 4 dagar kvar?!?!?!
Bild från i somras. Att inte kunna åka till sommarstugan i sommar kommer vara tråkigt.

Den glädjen!!!

Kategori: Allmänt

Idag släpptes datumen till katy perrys US tour och jag är i extas! Hon är min all time favorite artist, och det är en dream come true att få se henne live. På tisdag släpps biljetterna, så då ska jag och Sophie sitta beredda att boka!!! Therese som bor i samma stad som mig var också sugen på att gå, så vi blir nog ett gäng som ska gå! Hur kul som helst! :D 


Glädje och tårar.

Kategori: Allmänt

Idag har varit en bra och dålig dag. Började dagen med veckan pretty little liars, pallade inte vara uppe vid 2 inatt för att se det. Klockan 10 blev jag hämtad av mormor och morfar för att åka ner till min gammelfarmor för lite fika. Det är sista gången jag träffar henne innan jag åker.. Det var förmodligen ett av dem lite jobbigare "hejdå'n" jag kommer behöva ta. Om ett år när jag kommer hem så ska jag sitta där och kramas och dricka kaffe med henne. Men hon fyller 94 iår och man vet aldrig vad som kan hända. Så det tog emot lite extra. Hon är så fin, och jag är så otroligt glad att jag har henne i mitt liv. Många har inte ens en mormor eller morfar, farmor eller farfar, och jag har alla fyra och plus en  gammelfarmor på det. Jag är så lyckligt lottad och jag älskar dem så mycket! <3
Gammelfarmor Margit och jag!
Morfar visar Margit bilder på ipaden och mormor är med på ett hörn. 

Efter det åkte jag och mamma och åt lunch på Bilbos, som förvrigt har huskvarnas bästa sallad! Jag är stammis där och kommer sakna att ta bilen dit på kvällen när jag är sugen på sallad!

Mamma och våra sallader! 

Efter det tog vi en runda på rosen, vårat otroligt fräscha och grymma köpcenter här i Huskvarna.. *hosthost*  mamma frågade om jag skulle vilja veta om något händer med Margit när jag är borta. Och bara tanken fick mig att bryta ihop och börja gråta. Efter det rann tårarna till och från hela eftermiddagen. Skjutsade iallafall mamma till jobbet vid 1, åkte och tränade, handlade och hämtade ett paket på posten, åkte hem till Tina och hängde lite med henne och nu är jag hemma igen. Man hinner mer på en dag än vad man tror. Nu ska jag bädda ner mig och se PLL avsnittet en gång till, för att se till att det inte var något jag missade. ;-) haha. 

Imorgon ska jag ha kusinmys med kusinerna på pappas sida. Ska bli kul att hänga med dem då jag tycker vi ses alldeles för sällan! 

7 days

Kategori: Usa - förberedelser

Idag är det alltså en vecka kvar tills jag sitter på flyget mot USA, HEEEEELT SJUUKT! Är så taggad! Imorse smsade mormor och undrade om jag ville ha lunch, och KLART ATT JAG VILL DET! Mormors mat är det godaste jag vet, så blev en lunch där innan mamma och jag drog oss mot A6 för att köpa grejer till på söndag! På söndag ska jag ha "avskedsfika" med släkt och vänner, och då ska vi baka cupcakes! Så nu är allt inhandlat inför det. 

Sen åkte jag och tränade ett kardiopass på Friskis. När jag tränade fick jag även ett sms av min fd chef på förskolan som undrade om jag ville hoppa in och jobba imon 9-15! OCH självklart vill jag det, älskar mitt jobb uppe på förskolan, så det ska bli kul och krama om alla goa barn innan jag åker, dem kommer vara minst sagt saknade. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bädda ner mig framför en bra serie! 
Hittade en bild från midsommar -07 på alla kusiner, vilka småttingar vi var! Fick även reda på att Filippa kommer hem i helgen, så jag kan krama om henne en sista gång innan jag åker! Åh vad glad jag blev! 

"I can't wait to see you!!"

Kategori: Usa - förberedelser

Blir så glad att prata med min värdfamilj, dem får mig verkligen att känna att jag valt rätt. Tjejen fick en Ipad i julklapp, så hon kan skicka meddelanden till mig från den. Blev så glad när hon skickade, det värmde i hjärtat. 


International Smile

Kategori: Allmänt

Kom precis hem från gymmet, fy vad skönt det är att träna! Tidigare idag har jag varit uppe i 3butiken och fixat med mitt abonnemang! Imon ska vi ringa och säga upp det och köpa ut det(bara 3 månader kvar, så blir inte så hemskt dyrt!) och sen ska dem lägga över mitt nummer till ett nano sim för jag ska köpa en iPhone 5s så fort jag kommit till usa och då vill jag ha mitt nummer på ett simkort som passar! Så jag kommer förmodligen vara utan en fungerande mobil hela nästa vecka.. men kommer ju ha wifi så kommer ju kunna ta emot sms på både imessage, viber och what's up! 
 
om en liten stund ska jag förmodligen prata med min värdfamilj, dem var inte hemma igår när mina kompisar åkt, så vi sköt upp samtalet tills idag. 
kom på att jag kan ta bilder med min webbkamera, haha. använder min dator allt för sällan.. 
 

9 days.

Kategori: Allmänt

idag är det alltså bara 9 dagar kvar. Tiden går så otroligt fort, samtidigt som att det ibland känns väldigt långsamt.. Tina och Julle åkte precis hem, Martin ligger hemma och är sjuk, så han missade vårat party. hehe. party och party, vi låg i varsin soffa och snackade om all möjlig skit. jo, vi åt ju faktiskt fajitas, och åt pannkakstårta som Julle önskat! Dock blev han lite sur när jag slängde tårtan som blev över. ;-D 
 
Ska förmodligen prata med familjen på skype ikväll eller imorgon, vilket jag tycker ska bli så kul!! vi har endast haft kontakt via mail senaste månaden, så det har inte varit så mycket skypande, så det ska bli kul och se dem alla igen! 
 
Det var Tina som dekorerade tårtan. (hon har fastnat i en viss ålder.) hahahaha
 

Balen

Kategori: Allmänt

Sista måltiden

Kategori: Usa - förberedelser

Haha, eller inte.. Var och åt mormors biffar för sista gången idag, och om det är någon svensk mat jag kommer sakna så är det denna! 

Har även haft tur i oturen och fått borrelia.. Iförrgår kände jag en "kula" på öronsnibben och upptäckte strax därefter att tippen blivit blå. Så igår ringde jag vårdcentralen och fick en tid i morse. Detta är tydligen ett vanligt borrelia symptom hos barn.. Vilket dem tyckte var konstigt eftersom jag är 19. Men men. Upptäcker det hellre nu än i USA, så lite "tur" hade jag trotts allt. :-) att få detta symptomet är tydligen ganska ovanligt, så det var många som ville se mitt öra. Jag kunde knappt hålla mig för skratt, då jag tyckte det kändes larvigt att gå runt och visa örat för flertal läkare.. 

Aja, ikväll ska jag ta det lungt då jag känner mig lite seg av penicillinet. Men imon väntas middag med mina 3 favoriter. Förmodligen sista kvällen med dem, fy vad jobbigt det var att skriva det. Måste klämma in lite tid i veckan med! Det är ju trotts allt 10 dagar kvar. 

Min värdfamilj.

Kategori: Usa - förberedelser

Har fått endel frågor och jag inser att jag inte berättat något om min värdfamilj. Anledningen till detta är mest att jag inte frågat om jag får skriva eller publicera bilder, så därför har jag inte skrivit något överhuvudtaget. Men tänkte skriva en liten text, och sen får vi se om 2 veckor om det kommer bli bilder eller inte. 

Min familj består utav
Värdpappa 
Värdmamma
Värdbarn tjej 11år
Värdbarn pojke 6 år
Och två hundar! 

När jag ansökte bad jag specifikt om att inte få barn under 3 och jag ville helst inte barn som är hemma hela dagarna,  så när jag fick denna matchningen kände jag på mig direkt att detta var en sådan familj jag var ute efter! 

Barnen har endel fritidsintressen såsom tennis, piano och karate. Båda gillar böcker och filmer, speciellt genren fantasy, Harry Potter och superhjältefilmer går tydligen hem hos hela familjen. (Jag som älskar Harry Potter blev överlycklig!!) Dem reser inte mycket, utan om dem reser, så reser dem till deras "river" house eller "mouintain" house på helger och sånt. Visst, jag läser att många blir medbjudna av sina familjer till alla möjliga roliga platser, men jag tycker det ska bli sjukt kul att få se staten som jag ska bo i och ser fram emot en rundtur av mina värdföräldrar. 

Hela familjen tycker i övrigt om att vara ute och hänga i naturen, vilket tyckte jag är en kul grej, för då lär det bli en hel del utomhusaktiviteter. 

Båda barnen går som sagt i skolan, och jag ska hjälpa dem på morgonen, sen hämta i skolan, köra till aktiviteter osv. Eftersom jag inte jobbar hela dagarna, så kommer det bli endel kvällspassningar och helger, då föräldrarna kan behöva vara iväg med jobbet eller ha "datenight". Men jag tycker det är okej, för jag tycker att kvällspassning kan bli mysigt på ett annat sätt! (FIILMKVÄLL ;-) haha) 

Om ni som är i matchningsprocessen eller övriga har några frågor får ni gärna fråga här, på min mail [email protected] eller skriva till mig på FB! 


Håret - före/efter

Kategori: Allmänt

Bilden är tagen från salongen skults instagram! 

Panik

Kategori: Allmänt

Provpackade ner allt som ska med i resväskan och vägde den. Den väger nu 22,7kg vilket betyder att jag inte får ner mer. Så sista timmen har jag suttit och rensat saker som får stanna hemma. 

Hade köpt ett fotoalbum som jag fyllt med bilder, och den vägde över 1kg?! Så tömde albumet på dem bilder jag helst vill ha med och vägde dem utan albumet. Och det landade på 200g. Så albumet och "onödiga" bilder får stanna hemma trots allt. 

Sen vet jag inte hur jag ska göra med hårfön/plattång, min hårfön älskar jag och känner att jag helst har med mig, men plattången är ingen favorit.. Utan funderar på att köpa en ny där istället. Kanske lämnar den hemma trots allt.. 

Igår var jag även och köpte godis/choklad/kaffe att ha med. Bara det gick på 2 kg.. 200g kaffe, 1 kg choklad(marabou) och ahlgrensbilar 300g, plus godishus med blandgodis till barnen 300g. Så det blir en hel del. Och jag har planerat att åka förbi hemmakväll och köpa med en sån där Box man kan fylla och ha till mig själv när jag blir godis sugen.. Får se om jag får plats. Undra vad det kostar att köpa mer vikt på flyget.. Ska kolla upp det. 

Senare idag ska jag till frisören, Spännande. Woop Woop. 
Bild från nyår på mig och min babe! 

Sunday

Kategori: Allmänt

Imorgon är det exakt 2 veckor kvar. Helt sjukt vad tiden går fort.. Imorgon åker många av dem tjejer och killar jag haft kontakt med över FB, och det ska bli så sjukt spännande att få följa deras resa, nu när min närmar sig! Om nån av er läser, lycka till och hoppas ni får en bra resa! 

Jag har precis vaknat, och ska strax dra mig till gymmet. Ska försöka träna varje dag tills jag åker så jag är i någorlunda form..
Och senare ska jag även till mormor på en kopp kaffe, mysigt! 


Lillebror. <3

Kategori: Allmänt

Fick middag på soya av lillebror i födelsedagspresent, och ikväll tog vi tummen ur och gick äntligen och åt! Mums! 


17 dagar kvar

Kategori: Usa - förberedelser

Det är alltså bara 17 dagar kvar. Känns helt sjukt, har börjat märka att jag börjat bli lite nervös...
Om en liten stund ska jag in till pappas jobb och ta lite kopior, främst körkortskopior som ska skickas iväg till motormännensriksförbund, så jag hinner få mitt körkort.. Men även flygbiljetterna, kopior på pass, visum och personbeviset m.m.
Jag ringde även till Forex innan, på onsdag ska jag växla in lite svenska pengar, och vill inte ha allt för stora sedlar, så har "beställt" så jag bara ska få sedlar mellan 1-20 usd! Sjukt smidigt! 
Börjar även bli klar med packningen som just nu ligger på exakt 16 kg. Jag får ha Max 23, och jag har bara skinnjacka, löpardojjorna, två koftor och godis kvar, så lär ju klara mig. ;-) ett tips till andra som ska åka som au pair är att kanske inte köpa stora böcker till hela familjen som jag gjorde, böckerna väger 5 kg och tar upp 1/4 av väskan, jag klarar mig, men om man vet att man ska ha med mycket grejer är inte böcker inte bästa presenten.. 

Mysmiddag

Kategori: Allmänt




Med mina små töntar. <3

Nyår

Kategori: Allmänt